onsdag 23. desember 2015

Åpningstider i jula

Tusen takk for et godt år på SPOF! Det har vært et år med interessante pasienter, nye spennende utfordringer og mange hyggelige tilbakemeldinger. Vi har også fått to nye dyktige terapeuter, dette gleder oss.. Nå tar vi oss en god ferie, drømmer om gode skiforhold og ser frem til et nytt år. I jula holder klinikken kun åpent mandag 28.des fra 0800-1600.

God Jul og Godt Nyttår fra alle oss på SPOF!

mandag 23. november 2015

Endometriose

Er du plaget av sterke smerter ved menstruasjon?

Da kan det være du har endometriose. 
En sykdom som karakteriseres av sterke smerter ved menstruasjon og/eller eggløsning, som lindres dårlig ved smertestillende medikamenter. 
Endometriose er en kronisk sykdom, den er ikke dødelig men kan være meget smertefull. Forekommer hos 1 av 10 kvinner.

Men hva er endometriose?
I livmoren vokser det ett lag med «endometrium» hver måned. Dette vevet er det som støtes ut ved menstruasjon. Hos kvinner med endometriose, vokser dette vevet andre steder enn i livmoren. Det kan finnes på utsiden av livmor, på eggstokkene, bukhinne, blære og/eller tarm. Ved menstruasjon vil vevet på disse stedene også gjennomgå en blødning. Dette kan forårsake arrdannelse og sammenvoksinger av en eller flere av disse strukturene. Dette kan føre til sterkere smerter over tid i relasjon til menstruasjon. Andre komplikasjoner kan være cystedannelse, innsnevring i tarm- urin- eller eggleder.

Diagnosen endometriose stilles ved en grundig sykehistorie og gynekologisk undersøkelse av lege. Undersøkelsen kan eventuelt komplimenteres av ultralyd eller MR. For en sikker diagnose kreves en kikkhullsoperasjon.


For mer informasjon, spør oss på SPOF og se nettsiden www.endometriose.no

torsdag 12. november 2015

Velkommen Tine!!

Tine C Kelly Frigstad starter på SPOF kommende onsdag. Vi har den siste måneden hatt stor pågang på klinikken og gleder oss nå til å kunne imøtekomme etterspørselen etter fysioterapi. Tine utfyller vår fagkompetanse på flere felt og vi ser fram til å jobbe med henne.. Hun er også en veldig hyggelig dame! Dette blir bra:) Les mer om våre kvalifikasjoner på vår hjemmeside http://spof.no/omoss.html

mandag 26. oktober 2015

Åpningsseminar Olympiatoppen Sør

Lørdag var det åpningsseminar med Olympiatoppen Sør på Scandic Hotell Bystranda. Spennende foredrag om "det å lykkes" fra idrettspsykolog Arne Jørstad Riise, "betydningen av gode relasjoner mellom trener og utøver" av Kristine Lunde Borgersen og interessant innblikk i sykkellaget Team Sparebank Sør fra Atle Kvålsvoll og Andreas Vangstad. Inspirerende!

Moro også å se at vi er hele fire i Sørlandsparken som har blitt spurt om å være med som konsulenter i Olympiatoppen Sør. To fra Spof og to fra Tverrfaglig Helse.. Godt med dyktige kolleger rett nedi veien!

torsdag 15. oktober 2015

Matallergier, intoleranser og irritabel tarm

Mandag hadde vi internundervisning på et interessant tema. Legene Bjørnar Furnes og Markus Guldberg Vik informerte om kartlegging av matallergier og intoleranser, og Judith la frem ulike årsaks teorier til irritabel tarm (IBS). Videre gikk diskusjonen rundt bordet på tilnærming til denne diagnosen. FODMAP dietten er et interessant tiltak.. Les mer om denne her.

torsdag 1. oktober 2015

Oppussing i Arendal

Oppussingen av klinikken i Arendal er i full gang. Vi gleder oss til mer plass i lyse og fine lokaler!

torsdag 24. september 2015

Last supper

Avslutningsmiddag med Espen i går. Håper ikke det blir den siste selv om han nå starter i ny jobb hos vår venner i nabobygget Aktiv Helse.. Lykke til fra alle oss på SPOF!!

torsdag 17. september 2015

Lyst til å jobbe hos oss?

Vi søker etter privat praktiserende fysioterapeut i 60-100% stilling. Er du interressert, eller kjenner noen som kan være aktuelle? Ta gjerne kontakt med oss! Les stillingsannonsen på Finn her.

Søknad med CV sendes til post@spof.no
Søknadsfrist 2.oktober.

fredag 21. august 2015

Tilbud til studenter ved Universitetet i Agder

Sommeren er snart forbi og studiestarten står for døren. Vår nye kollega i Arendal, Judith Rasmussen, har studietiden friskt i minne og insisterte derfor på at vi hadde et tilbud til studenter ved UiA. Et godt initiativ.

Studentpris 350,- / time. (ord.pris 490,-)

Tilbudet gjelder hos osteopat Judith Rasmussen, avdeling Arendal, studieåret 2015/2016.

For mer informasjon. Ta kontakt med Judith på 47 46 62 94.

fredag 10. juli 2015

Ny osteopat i Arendal!

Endelig har vi gleden av å ønske Judith Rasmussen velkommen som osteopat og kollega på SPOF. Vi har lenge vært på utkikk etter den rette personen for denne jobben, og nå mener vi å ha funnet henne. Vi ser frem til et godt samarbeid og er glade for å kunne imøtekomme en økt etterspørsel også i Arendal.

torsdag 9. juli 2015

Sommerferie

Det er sommer og vi på SPOF har ferie. Jesper, Morten og Espen er tilbake 3.august. Tarjei jobber 23. og 24.juli, tar så fri for VM i orientering og er tilbake 10.august. I Arendal jobber Judith gjennom hele juli mnd, hvor hun også tar inn akutte kinker mm. Ring 37020100

onsdag 20. mai 2015

Akutte og langvarige ryggsmerter

På denne månedens internundervisning var vi så heldige å få en oppdatering på ryggforskning av Tom Eirik Bjørkli. Over lengre tid har Tom Eirik vært en del av et stort litteraturstudie som har analysert flere tusen forskningsartikler på rygg. Det var meget interessant å høre hvilke resultater de hadde kommet frem til og hvilke refleksjoner han hadde gjort seg underveis. Tema som ble diskutert var blant annet bruk av MR-diagnostikk, tilnærming til langvarig smerte og effekt av ulike behandlingstiltak. Dette var lærerikt!  

Akutte og langvarige ryggsmerter ser vi mye av på klinikken, og det er helt sentralt og holde seg oppdatert. Takk til Tom Eirik! 


fredag 20. mars 2015

Internundervisning

På SPOF har vi internundervisning hver måned. Tema varierer fra screening av føflekker til siste forskning på rehabilitering av strekkskader. Denne uken hadde vi besøk av Postgården Legesenter og tema var Ultralydundersøkelse av skulder og ultralydveiledede injeksjoner ..spennende felt!

mandag 23. februar 2015

Hva er fibromyalgi?

Fibromyalgi er en relativt vanlig diagnose og noe vi se ser ofte på SPOF. Forekomsten i Norge har blitt målt til 3,2% (5,2 av 100 kvinner, og 0,9 av 100 menn).

Tidligere har man visst lite om hva som skjer i kroppen ved fibromyalgi, nå vet vi heldigvis noe mer..

Diagnosen stilles ved å ha 11 av 18 tydelig ømme triggerpunkter, og at disse har hatt en varighet på over 3 måneder. Smertene er lokalisert i muskler og/eller muskelsenefester. De er ikke nødvendigvis lokalisert på samme sted, men avhenger av aktivitet, tid på døgnet og andre stressende faktorer.

I studier på fibromyalgi er det oppdaget forandringer i enkelte nevrotransmittersubstanser i nervesystemet. Det er funnet 2-3 ganger høyere substans-P verdier i ryggmargsvæsken, samt mindre mengder serotonin. Funksjonen til disse substansene er å videresende eller redusere signaler angående smerte mellom nervene våre på vei til hjernen. Dette kan forklare hvorfor signaler fra kroppen oftere resulterer i smerter.
Vi vet også at fibromyalgi pasienter har problemer med å sove om natten. Under den dype søvnen restitueres kroppen og cellene våre «repareres». Når man sjeldnere når denne dype søvnen kan det resultere i redusert «reparasjon». Det er også oppdaget nedsatte mengder veksthormon, som også er viktig for reparasjon og vekst. Til sammen kan dette være med å forklare opplevelsen av manglende restitusjon og økt smerte. For mer informasjon se her.

Vi er altså noe klokere.. For å lette smerter må man gjøre noe med nervesignalene før, eller fra, de oppstår muskulaturen til de forsterkes og når bevisstheten, og man må ha en fornuftig tilnærming til restitusjonen. Her finnes det mange spennende veier å gå både med manuell behandling, trening og kombinerte tiltak. Spør oss gjerne mer om behandling av fibromyalgi.
For mer informasjon se også forbundet for fibromyalgi sin hjemmeside, se her.

onsdag 4. februar 2015

Bursdagsfeiring på SPOF

Det er mye god helse i ei god kake. Takk til Eva for nydelig bakst, og gratulerer med dagen til Morten og Jesper!

torsdag 8. januar 2015

Takk til våre pasienter!

4.kvartal gjennomførte vi en spørreundersøkelse på hvor dere har hørt om oss. Det viste seg at tre av fire nye pasienter tok kontakt etter anbefaling fra nåværende og tidligere pasienter. Vi setter stor pris på deres anbefaling til familie, venner og kjente! Tusen takk!