torsdag 24. november 2011

Forskning

Til tirsdag begynner datainnsamlingen i et lite forskningsprosjekt som vi samkjører med en klinikk i Lillestrøm og Harstad. Prosjektet skal teste ut troverdigheten (inter- og intratester reliabilitet og stabilitet) til en mye brukt bekkenleddstest. Tidkrevende men spennende!

Annet nytt forskningsprosjekt som nylig ble presentert er bruk av en spesiell type injeksjoner på frozen shoulder. Studiet har vært ledet av Nils-Gunnar Juel ved Ullevål Sykehus. Foreløpige resultater er positive, men man må gjøre en større studie med kontrollgruppe før man kan konkludere med effekt.

Kanskje spesielt interessant siden frozen shoulder ennå er en diagnose man ikke har noe spesielt god behandling for..

tirsdag 22. november 2011

Powerwheel

Det kommer stadig nytt treningsutstyr på markedet.. Nå har vi kjøpt inn et powerwheel, tungt og moro! Hjulet kan erstatte slynger og swissball i mange av øvelsene du kan se på Olympiatoppens hjemmeside (se forrige blogginnlegg) Internt på klinikken er det en konkurranse gående: første terapeuten til å gå fra stående stilling til planke med utsrakte armer! Ingen er i nærheten ennå:)

tirsdag 15. november 2011

Trening med Olympiatoppen


Spennende dag på Olympiatoppen! Agendaen var screening av orienteringsløper. En grundig gjennomgang av bevegelighet, styrke og stabilitet førte til konkrete tiltak på trening. Se olympiatoppens hjemmeside for farlig motiverende videoer på trening med swissball, slynger, medisinball med mer:)

torsdag 10. november 2011

Sparebank 1 - helseforsikring


I dag har vi inngått avtale med Sparebank 1 - helseforsikring. Stadig flere bedrifter har forsikringsavtaler for sine ansatte. Vi er glade for å kunne tilby behandling for Sparebank 1 sine kunder.

tirsdag 8. november 2011

Førstehjelpsapp


På tur til helga?

Anbefaler "snøgg - førstehjelpsviseren"!

Spennende kurs

Idrettmedisinsk Høstkongress gikk av stabelen i Oslo torsdag til fredag. Vi var til stede og fikk med oss spennende tema og oppdatert kunnskap om ankelovertråkk, ryggsmerter, kragebeinsbrudd, frozen shoulder mm. Kurset bøy også på detaljkunnskap om blant annet sittestilling på recersykkel og oprasjonsteknikker ved ac.ledds luksasjoner:) Inspirerende!

torsdag 3. november 2011

Skavlan

Inspirerende foredrag "frisk nok for livet" av Jørgen Skavlan i dag på Idettsmedisinsk Høstkongress ..noen tankevekkere og punkter fra norges mest populære fastlege: "Norge beste land å leve i fra 2002-2009 minus 2007 ..likevel bare nr 21 lykkligst. Danmark er nr 1 lykkligst" - godt vi har en danske på klinikken:), "gjennomsnittlig prosent smerte per person i Europa er 15-16%. ..Norge 31%" Tips fra Skavlan: "drikk rødvin", "heng ut med venner" og "bruk lang tid med familien rundt middagsbordet - italienerne bruker gjennomsnittlig 90min"!

onsdag 2. november 2011

Åpning


Mandag åpna klinikken. Vi feira med kake av typen Daim fra Almondy, velsmakende med en god kopp kaffe:)