torsdag 22. desember 2016

Juletider

Julen nærmer seg og vi på SPOF ønsker å takke dere alle for året som har vært.
Det har vært nok et år med mange hyggelige takknemlige mennesker, interessante/utfordrende skader og bra faglig utvikling på klinikken. Neste år innleder vi med åpning av ny treningssal på 80 kvm. Denne håper vi at kommer dere til nytte ved et enda bedre tilbud innen både rehabilitering og forebyggende trening.

I julen tar vi oss en god ferie og holder kun åpent i Sørlandsparken torsdag 29.des kl 0800-1600. Etter nyttår er vi tilbake mandag 2.jan og fortsetter med vanlige åpningstider.

GOD JUL FRA ALLE OSS PÅ SPOF

mandag 7. november 2016

Spennende oppdatering på idrettsskader..

I helga ble det igjen arrangert Idretts Medisinsk Høstkongress. Mange dyktige nasjonale og internasjonale forelesere stod på programmet og vi fikk en spennende oppdatering på hva som skjer innen behandling og rehabilitering av idrettsskader. Hvilke akillesskader bør opereres og hvilke bør trenes, og når starter man løping? Hvordan trener på seg opp etter en korsbåndskade og hvor sannsynlig er det at man returnerer til spill? Dette var noen interessante spørsmål som ble belyst med resultater fra nyere forskning.

onsdag 17. august 2016

Løpsteknikk

Ferien er over for de fleste av oss og jobb, skole og andre forskjellige hverdagsoppgaver kaller. Det gjør også skogen ..med noen varme fine dager frister myke stier, blåbærlyng og svaberg til løping i terrenget. Her kommer noen nyttige tips fra en erfaren skogsløper, klikk.

Synes du dette var spennende? Kontakt oss gjerne for time til løpsanalyse. Carl på videoen har gjort flere slike som en del av sitt skadeforebyggende og prestasjonsfremmende arbeid på orienteringslandslaget.


onsdag 6. juli 2016

Sommerstengt i Sørlandsparken uke 28 og 29

I dag kom den første fine sommerdagen i juli, noe som passer bra når ferien nærmer seg.. SPOF Sørlandsparken holder i år sommerstengt uke 28 og uke 29. Jesper og Morten er tilbake i uke 30, og Tine og Tarjei er tilbake i uke 31. På klinikken i Arendal holder Judith åpent. Vi ønsker alle brukere av SPOF en riktig god sommer, og håper på mange fine sommerdager fremover!!

torsdag 9. juni 2016

Ankel og fot som tema..

For en kveld.. Foredrag med Ari Bertz, spesialist i ortopedisk kirurgi, på tema ankel og fot. Det er sjelden og flere år siden jeg har hørt så mye interessant på kort tid. Dette er en mann som kan sitt fag, følger utviklingen i forskningen og som etter min mening har en meget god forståelse av årsak-følge problemstillingene i dette viktige og meget spennende området i kroppen. 

Takk til vår nabo Ortopedisevice - Blachford for invitasjon! Les litt om foredragsholderen og ulike diagnoser på www.fotankel.no

fredag 20. mai 2016

Alt for utøverne..

I morgen starter EM i orientering. Flere måneder med trening og tett oppfølging ligger bak.. Nå er det de siste forbredelsene som gjelder, restitusjonsmassasje etter dagens økt for friske spreke bein til morgendagens sprintstafett. Gleder meg til å se utøverne i aksjon og håper på få akuttskader i Tsjekkia.

fredag 22. april 2016

God helg!

Det har vært ei bra uke med to interessante faglige innslag. Først ut på mandag var oppdaterte Judith med internundervisning på instabilitet i nakke. Senere i uka var det kalk i skuldersener som stod på menyen, da forum for ultralydundersøkelse på Sørlandet var samlet hos våre kollegaer nedi veien, Sørlandsparken Tverrfaglig Helse. Det er gøy med teori når en har flinke folk rundt seg til diskusjon og fagutvikling. Nå blir det et par rolige dager på det solfylte Sørlandet. God helg!

torsdag 18. februar 2016

Hodepine

I en travel hverdag er det raskt å merke hodepinen komme snikende innpå.
Den vanligste typen hodepine er «spennings-hodepine». Tilstanden er ufarlig, men kan være en forstyrrende faktor i hverdagen din.

Spenningshodepine kan forekomme som fornemmelsen av ett stramt bånd rundt hodet, i tinningene eller fra nakken og oppover mot hodet. Smerten er mild til moderat, og er pressende eller klemmende.
Årsaken kan variere. Hos enkelte kan den være forårsaket av stress eller over/feilbelastning av strukturer i nakken.
Plages du med spenningshodepine, eller andre type hodepiner?

Ta kontakt med en av våre terapeuter. Vi hjelper deg videre!


torsdag 28. januar 2016

Holder vi oss friskere med probiotika?

Vintermånedene er høytid for luftveisinfeksjoner og mange av oss opplever sår hals eller rennende nese. Den siste tiden har det også vært mange mage og tarminfeksjoner som har ført til sykefravær eller hjemmedager fra barnehagen. Kan vi gjøre noe med dette? Enkelte studier har vist redusert sykdom blant barn som får probiotiske bakterier tilført via maten. Les mer her. En rekke uavhengige studier med ulike probiotiske melkesyrebakterier har også vist at man kan forebygge, lindre og forkorte lettere diaréformer og andre fordøyelsesforstyrrelser som rotavirus, vandig diaré, Shigellaog Salmonella hos barn, samt for E coli ved reisediaré. Det samme er tilfelle ved inntak av antibiotika og annen medisinsk behandling som forstyrrer tarmfloraen. Gjennom en styrking av den naturlige tarmmikrofloraen, kan probiotika representere et supplement eller støttebehandling. For referanser les her.

Kanskje vi med fordel kan ta oss et glass Biola eller tilsvarende disse månedene? Det inneholder også vitamin D, som ofte er savnet via sola denne tiden på året. Bon Apetit!

onsdag 6. januar 2016

Slyngetrening

Godt nyttår!
Fysioterapeut Tine C. Kelly Frigstad skal starte ny periode med slyngekurs/-treninger. Oppstart blir torsdag 7. jan denne uken og tirsdag 12. jan i uke 2 (kommende uke) kl 19. Neste oppstart etter dette er tirsdag 2. februar kl 18.

Det er ledige plasser. Ta kontakt!

Dette er et tilbud som passer for alle, uansett alder og fysisk form:
• Deg som vil begynne med styrketrening generelt
• Deg som er gravid eller vil trene deg opp etter en fødsel
• Deg som har rygg-, nakke- eller skulderplager
• Deg som vil komme i gang med trening etter ulike skader
• Deg som vil komme i gang med trening i slynger på egenhånd
• Deg som ønsker et annerledes og tidseffektivt treningsopplegg

Ustabiliteten i slyngene gjør at du trener styrke, muskelutholdenhet, balanse, koordinasjon og stabilitet samtidig. Du får trent alle musklene i kroppen opp til flere ganger i løpet av timen og det er fokus på riktig utførelse.
Vanskelighetsgraden på øvelsene tilpasses ditt individuelle nivå. Se video her.

OBS: Tine kan også arrangere kurs for privatpersoner, vennegjenger og/eller bedrifter. Det kan også være mer spesifikke treningsgrupper om man f.eks. vil bli bedre til å gå på ski, løpe, sykle.

Varighet: 10 ganger à 60 min.
Pris: Nyebegynnere 1650,-, videregående 1500,-
Sted: Henrik Wergelandsgate 11, 3. etg, Kristiansand



Mobil: 93 26 42 96
E-mail: tine@spof.no

Ta gjerne kontakt for mer informasjon, andre ønskelige tidspunkt eller kurs